Vadan denna långa, ursäktande disclaimer innan själva inlägget? Jo, för nu blir det lax, hörni. ^^;;; Jag höftar alltid all mat så det finns inga riktiga, ordentliga måttangivelser, men ni får gå på känsla.
några små schalottenlökar
lax skuren i småbitar
en burk hela, skalade tomater
en slurk vitt vin
vitlök
salt & peppar
spenat
Finhacka löken och låt den svettas i matfett i en kastrull en stund. Salta och peppra laxbitarna lätt och stek dem i en stekpanna tills de är klara och fasta. Riv sönder de hela tomaterna och släng i dem i kastrullen. Häll på en slurk vitt vin efter smak. Ha i vitlök. Låt det puttra runt tills det hela har fått en fin konsistens. Lägg i laxbitarna i såsen och rör om så de tar smak. Smaka av med salt och peppar. Lägg i sköljda spenatblad och rör runt så att de blir varma men inte mer än så. Klart!
Serveras med pasta eller, som i det här fallet, nybakat bröd. Man kan också strö över lite solrosfrön eller liknande till serveringen. Omnomnomnom.
2 portioner (räcker säkert till fler men jag äter jättemycket...)
några små schalottenlökar
lax skuren i småbitar
en burk hela, skalade tomater
en slurk vitt vin
vitlök
salt & peppar
spenat
Finhacka löken och låt den svettas i matfett i en kastrull en stund. Salta och peppra laxbitarna lätt och stek dem i en stekpanna tills de är klara och fasta. Riv sönder de hela tomaterna och släng i dem i kastrullen. Häll på en slurk vitt vin efter smak. Ha i vitlök. Låt det puttra runt tills det hela har fått en fin konsistens. Lägg i laxbitarna i såsen och rör om så de tar smak. Smaka av med salt och peppar. Lägg i sköljda spenatblad och rör runt så att de blir varma men inte mer än så. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar